Tort de morcovi cu cremă de brânză

Cu un gust delicios și o textură îmbietoare, tortul de morcovi cu cremă de brânză este o adevărată delicatesă pentru iubitorii de deserturi rafinate. Această rețetă clasică combină dulceața morcovilor proaspeți cu cremozitatea brânzei, rezultând într-un desert perfect pentru orice ocazie specială.

Ingrediente pentru tort cu morcovi și cremă de brânză:

  • 3 cani de morcovi rasi
  • 2 cani de faina
  • 1 cana de ulei vegetal
  • 4 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 cana de nuci tocate (optional)
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 250g de branza de vaci
  • 200g de crema de branza
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie pentru crema

Mod de preparare:

Pentru a începe, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți și tapetați cu făină o tavă de tort.

Într-un bol mare, amestecați morcovii rasi, făina, uleiul, ouăle, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, nucile (opțional) și extractul de vanilie. Omogenizați bine compoziția.

Turnați amestecul rezultat în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când testul cu scobitoarea iese curat.

În timp ce tortul se răcește, pregătiți crema. Într-un alt bol, amestecați branza de vaci, crema de branza, zahărul pudra și extractul de vanilie până când obțineți o cremă fină.

Când tortul este complet răcit, tăiați-l pe jumătate și împărtășiți crema de brânză uniform între straturi. Asamblați tortul și acoperiți-l cu restul de cremă pe exterior.

Rețetă tort cu morcovi și cremă de brânză

Tortul de morcovi cu cremă de brânză este un desert încântător, perfect pentru a impresiona invitații sau pentru a sărbători evenimente speciale. Gustul echilibrat dintre dulceața morcovilor și cremozitatea brânzei face ca acest tort să fie o alegere deosebită pentru orice ocazie.

Trucuri și variante:

Puteți adăuga stafide sau fructe confiate în aluat pentru un plus de savoare.

Încercați să înlocuiți nucile cu migdale sau altele fructe cu coajă lemnoasă pentru a varia textura tortului.

Pentru o prezentare spectaculoasă, puteți decora tortul cu fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau frunze de mentă.

Întrebări frecvente despre tortul cu morcovi și cremă de brânză:

Cât timp durează prepararea acestui tort?

Prepararea și coacerea tortului durează aproximativ 1 oră, iar asamblarea cu crema de brânză adaugă încă 15-20 de minute.

Pot folosi alt tip de brânză pentru cremă?

Da, puteți experimenta cu alte tipuri de brânză, dar asigurați-vă că au o consistență potrivită pentru cremă și un gust echilibrat cu morcovii.

Se păstrează tortul în frigider?

Da, este recomandat să păstrați tortul în frigider pentru a menține prospețimea cremei de brânză și a prelungi durata de viață a desertului.

Vezi și:

Photo of author

Filip

Lasă un comentariu