Tort cu crema de branza jamila

Bucataria romaneasca este bogata in delicii si retete traditionale, iar un tort cu crema de branza dupa reteta Jamilei este cu siguranta un desert care nu poate lipsi de pe mesele festive. Cu o textura fina, crema de branza adauga o savoare aparte tortului, iar pasii simpli prezentati de Jamila ne fac sa putem pregati acest desert minunat chiar si acasa.

Reteta tort cu crema de branza jamila

Pentru a pregati un tort delicios cu crema de branza Jamila, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Blat pentru tort
  • 500g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 1 pliculet de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 200ml smantana
  • 100g faina

Pentru decor, putem folosi fructe proaspete, ciocolata sau orice altceva ne pofteste inimioara.

Pasii de preparare

1. Incepe prin a pregati blatul pentru tort conform retetei tale preferate sau foloseste un blat gata cumparat pentru a economisi timp.

2. Intr-un castron mare, amesteca branza de vaci cu zaharul pana cand obtii o compozitie omogena.

3. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

4. Incorporaza vanilia, coaja rasa de lamaie, smantana si faina treptat, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

5. Toarna compozitia rezultata peste blatul pregatit, apoi coace tortul in cuptorul preincalzit conform instructiunilor retetei tale, pana cand acesta capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.

Sfaturi pentru un tort perfect

Pentru un tort cu crema de branza Jamila perfect, asigura-te ca ingredientele sunt la temperatura camerei, iar blatul este bine copt inainte de a adauga crema.

Decorarea tortului poate fi facuta in functie de preferintele tale. Poti folosi fructe proaspete, glazura de ciocolata sau diverse topping-uri pentru a-i oferi un aspect spectaculos.

Variante de prezentare

Acest tort cu crema de branza poate fi prezentat sub diverse forme, de la clasica prajitura la forme individuale sau chiar sub forma de rulada pentru un aspect mai rafinat.

Intretinerea tortului

Pentru a mentine prospetimea tortului, depoziteaza-l la frigider si consuma-l in maxim 2-3 zile.

Faqs – intrebari frecvente

Cat de repede pot pregati acest tort?

Timpul de pregatire depinde de experienta ta in bucatarie, dar cu putina practica, poti pregati acest tort intr-o ora.

Pot folosi alt tip de branza pentru aceasta reteta?

Desigur! Poti experimenta cu diverse tipuri de branza pentru a obtine gustul dorit.

Cum pot inlocui zaharul in reteta?

Pentru o varianta mai sanatoasa, poti inlocui zaharul cu indulcitori naturali sau alternativa ta preferata.

Cum pot face crema de branza mai pufoasa?

Adauga o lingurita de praf de copt sau bicarbonat de sodiu pentru a face crema de branza mai pufoasa.

Vezi și:

Photo of author

Ionut

Lasă un comentariu