Reteta pentru blat de tort cu 10 oua

Cu siguranta, un blat de tort reprezinta baza oricarei prajituri, iar atunci cand avem nevoie de unul consistent, savuros si potrivit pentru diverse tipuri de torturi, reteta pentru blat de tort cu 10 oua este alegerea perfecta. Vom explora in detaliu cum sa pregatim un blat de tort dreptunghiular, versatil si delicios, folosind oua intregi, perfect pentru un tort dreptunghiular cu fructe sau un pandispan din 10 oua.

Cu plăcere împărtășim materialul care a fost creat datorită colaborării cu grataruldingradina.ro

Ingrediente:

Ingrediente Cantitate
Oua 10 buc
Zahar 250 g
Faina 250 g
Praf de copt 1 lingurita
Esenta de vanilie 1 lingurita
Sare o varf de cutit

Nota: Asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a obtine un blat de tort pufos si uniform.

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma ferma.
  3. Adaugati treptat zaharul peste albusuri, continuand sa mixati pana obtineti o compozitie lucioasa.
  4. Adaugati galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati esenta de vanilie.
  5. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati-o treptat peste compozitia de oua, amestecand usor cu miscari de jos in sus.
  6. Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia in tava.
  7. Coaceti la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
  8. Lasati blatul sa se raceasca complet inainte de a-l utiliza in prepararea tortului dorit.

Variatiuni:

Puteti adapta reteta de blat de tort cu 10 oua in functie de preferintele dumneavoastra. Pentru un tort dreptunghiular cu fructe, adaugati bucatele de fructe proaspete sau compot. Daca doriti un pandispan mai umed, adaugati o crema sau un sirop de esenta la final.

Blat de tort pandispan din 10 oua

Pentru a transforma acest blat intr-un pandispan, puteti reduce cantitatea de zahar pentru a obtine o baza mai neutra, perfecta pentru a absorbi aromele unei creme sau a unui sirop.

Intrebari frecvente:

1. ce fac daca nu am esenta de vanilie?

Daca nu aveti esenta de vanilie, puteti inlocui cu extract de vanilie sau sa omiteti complet, in functie de preferinte.

2. pot folosi alt tip de faina?

Da, puteti incerca si cu faina integrala sau faina fara gluten, in functie de nevoile dietetice sau preferinte.

3. se poate congela blatul de tort?

Da, blatul de tort se poate congela cu succes. Asigurati-va sa il infasurati bine in folie alimentara pentru a pastra prospetimea.

4. cat timp trebuie sa se raceasca blatul inainte de a-l folosi?

Este recomandat sa lasati blatul sa se raceasca complet, ideal ar fi sa asteptati cel putin o ora inainte de a-l folosi pentru a evita deformarea sau desprinderea.

Vezi și:

Photo of author

Ionut

Lasă un comentariu