Tort alb cu visine reteta

Bucataria noastra este bogata in delicii care incanta simturile, iar unul dintre aceste delicii este tortul alb cu visine. Aceasta reteta clasica combina gustul fin al blatului alb cu dulceata si aciditatea visinelor, oferind o experienta culinara de neuitat.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 200ml ulei
  • 300g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Vanilie
  • 400g visine (proaspete sau din compot)
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

1. Porniti cuptorul la 180°C si pregatiti o forma de tort, tapetata cu hartie de copt.

2. Incepeti prin a bate ouale intr-un bol mare, adaugand zaharul treptat pana obtineti o compozitie spumoasa.

3. Adaugati laptele si uleiul, amestecand continuu pentru omogenizare.

4. Incorporati faina, praful de copt si vanilia, obtinand un aluat neted.

5. Turnati jumatate din aluat in forma pregatita.

6. Adaugati visinele uniform peste aluatul din forma.

7. Acoperiti cu restul de aluat.

8. Coaceti timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand tortul trece testul scobitorii.

9. Dupa coacere, lasati tortul sa se raceasca in forma.

10. Decorati cu zahar pudra inainte de servire.

Variatiuni si sfaturi

Puteti adauga un strat subtire de frisca intre cele doua straturi de aluat pentru un plus de savoare si textura.

Sfaturi:

  • Pentru un blat pufos, asigurati-va ca bateți bine ouăle cu zahărul până devin spumoase.
  • Folositi visine proaspete pentru un gust intens sau din compot pentru un tort mai usor si rapid de preparat.
  • Decorati tortul cu visine intregi sau taiate pe jumatate pentru un aspect estetic deosebit.

Intrebari frecvente despre tortul alb cu visine:

Cat timp dureaza sa fac acest tort?

Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar timpul de coacere este de 40-45 de minute.

Se poate folosi alt fruct in loc de visine?

Da, puteti incerca aceasta reteta cu alte fructe precum cirese, zmeura sau capsuni, in functie de preferinte.

Pot folosi visine din compot?

Da, visinele din compot sunt o alternativa buna daca nu aveti access la visine proaspete sau daca doriti o reteta mai rapida.

Cum pot pastra tortul proaspat?

Pastrati tortul la temperatura camerei, acoperit cu o folie sau intr-un recipient inchis ermetic pentru a pastra prospetimea.

Vezi și:

Photo of author

Filip

Lasă un comentariu